donderdag 25 maart 2010

Ding 11: Trial and Error

Thailand2009 421Thailand2009 421
Niks snel! Wikiwiki mag dan wel snel betekenen, maar het duurde wel even voordat ik alle informatie over wiki's gelezen en bekeken had. Het toevoegen van een eigen favoriet ging wat minder snel dan ik had gehoopt. Gelukkig is dat toch nog gelukt en is deze favoriete foto terug te vinden op de 23 Dingen wiki.

Ik zie ook wel mogelijkheden voor het gebruik van een of meerdere wiki's in de bibliotheek. Het zou bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden als een digtaal logboek waarop per dag zowel door de teammanagers frontoffice als door de frontoffice-medewerkers mededelingen geplaatst kunnen worden. Door de wiki toe te voegen aan de favorieten of door een snelkoppeling op het bureaublad te maken, is de wiki snel te benaderen.

Ook voor de Tijdsbeeldbibliotheek (1930-2000) lijkt een wiki een mooie manier om niet alleen de collectie en thema's digitaal te presenteren, maar ook anderen de kans te geven om hier informatie en onderwerpen aan toe te voegen. De Tijdsbeeldbibliotheek weerspiegelt ons collectief geheugen. Of dit echt klopt, zal onder andere blijken uit de collectieve bijdrage; toegevoegd door iedereen die graag deel wil nemen.

1 opmerking:

  1. Een wiki is zeker heel veelzijdig en op vele manieren in te zetten. Je zult jezelf telkens moeten afvragen welke mate van input je van aderen verwacht en hoe je hen kunt stimuleren om (blijvend) mee te doen. Het opzetten is snel geregeld, het in stand houden is een veel grotere uitdaging. Want waarom zullen mensen hun kostbare tijd in jouw project steken?

    BeantwoordenVerwijderen