donderdag 8 april 2010

Ding 16: Een ontdekkingsreis op YouTube



Het 'snuffelen' op YouTube en andere videosites werd een erg lange ontdekkingsreis. Al eerder werd hiervoor gewaarschuwd: héél veel onzinnige filmpjes maar ook héél veel grappige en interessante videofilmpjes.

Nog niet zo heel lang geleden heb ik dankbaar gebruik gemaakt van de filmpjes op YouTube over de Voorleeswedstrijd die elk jaar in de bibliotheek wordt gehouden. Zie het maar even als een 'how to' zoekactie. Erg handig als je gevraagd wordt al voorzitter van de jury op te treden. Ik heb op YouTube een aantal leuke voorbeelden gezien en hier zeker wat van opgestoken.

Ook de instructiefilmpjes op de website van de bibliotheek Waterweg bekeken. Heel handig om de vaak toch wat lastige processen waar de klant in de bibliotheek mee te maken krijgt d.m.v. een filmpje uit te leggen. Een prima initiatief van bibliotheek Waterweg maar helaas wel wat saai uitgevoerd. Toch denk ik dat we heel goed gebruik kunnen maken van YouTube of Vimeo met hierop een 'flitsend' promotiefimpje van de bibliotheek. Het filmpje laat zien dat de bibliotheek veel meer te bieden heeft dan alleen maar het welbekende uitlenen van boeken. Kortom, maak er eens een spannende ontdekkingsreis van!

1 opmerking:

  1. Ha maar jullie hadden ook een spannende, van vechtende jongeren tussen de kasten...

    BeantwoordenVerwijderen