maandag 15 februari 2010

Ding 5: RSS feeds vinden

Een aantal oefeningen die horen bij ding 5 had ik inmiddels al gedaan tijdens het maken van de opdrachten van ding 4. Toch nog even de links geopend die verwijzen naar allerlei voorbeelden over het gebruik van RSS feeds. Soms vind je meerdere feeds op een pagina zoals bij Betafactor die is voorzien van een Blog feed en een Forum feed. Zo ook op onze eigen 23dingen website met daarop de feeds, Berichten en Reacties. Ik begrijp dat er bij sommige sites nog veel meer feeds zijn, en dan op onderwerp. Lijkt mij ook erg handig voor de bibliotheekgebruiker die niet alleen d.m.v. een feed geattendeerd kan worden op de allernieuwste materialen, boeken, cd's en dvd's, maar zo ook op de hoogte gehouden kan worden van allerlei andere 'weetjes' (activiteiten, bibliotheekacties).

Ook even Google Blogsearch geprobeerd. Ik ben duidelijk niet zo in trek! De Stadsbibliotheek Haarlem (nú de Bibliotheek Haarlem en omstreken) daarentegen wel. Leuk om te zien op welke sites de bibliotheek bijna ongemerkt genoemd wordt. Zo vond ik de Stadsbibliotheek Haarlem ook terug op de website Travel and Leisure! Hoogste tijd voor een eigen RSS feed zodat we onze informatie over allerlei belangrijke biebzaken nog eenvoudiger naar anderen kunnen sturen. Gaat onze promotie bijna vanzelf!

1 opmerking:

  1. Wat dacht bijvoorbeeld je van een zoekopdracht in de catalogus met behulp van rss. Je bent bijvoorbeeld geïnteresseerd in watersport, dan kun je een zoekopdracht maken naar boeken over watersport. Sla die als RSS op en als er een nieuw boek wordt toegevoegd over watersport, dan komt die in je RSS-feed.

    BeantwoordenVerwijderen